24.12.2011 | Evni: Býráðið
Ov langt millum fólk og kommunur
Skriva út | Send | Aftur
Jyllandsposturin hevur jólaaftan eina grein undir heitinum "K-opgør med strukturreform"

Tidligere udenrigs- og kulturminister Per Stig Møller (K) kritiserer nu den strukturreform, som var den konservative mærkesag i VK-regeringen.

Per Stig Møller mener, at konsekvensen af stordriften er, at det offentlige er kommet for langt væk fra borgerne, som med hans udtryk er ”blevet en stikkontakt til omverden.”

”Den personlige samtale forsvinder. Men værdien af en personlig kontakt og en, man kan have tillid til, er netop meget dansk. Nemlig det, at man kan tale til øvrigheden,” siger Per Stig Møller i en samtale med Morgenavisen Jyllands-Posten om danske værdier.

Værdibaseret debat

Direkte adspurgt, om han ikkeher helt tilfreds med det samfund, som den borgerlige regering har efterladt, fremhæver Per Stig Møller den værdibaserede kulturdebat og styrket faglighed i folkeskolen.

”Men hvad angår stordrift og effektiviseringer, vil jeg sige, at nok er småt ikke altid godt, men stort er nødvendigvis heller ikke godt. Jeg vil gerne have mere nærhed tilbage, jeg vil mærke lige værdet.

- Med human ressource tankegangen har vi indført, at der sidder én højt oppe i systemet og vender og drejer mennesker, og som kun tager stilling til rubricerbare egenskaber.”

Per Stig Møller har meddelt, at han forlader Folketinget senest ved næste valg.

---

< BLF ørkymlað og stuðlar fakfeløgunum | 10. flokkur minkar, men ikki í Havn >